Öğrencilerimizi Geleceğe Uğurladık

2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Törenimiz gerçekleştirildi.

Her biri farklı alanlarda başladı yolculuğuna…Büyük emek ve özverili çalışmanın ardından bugüne geldiler.  Uzun bir serüvenin ardından geleceğin hukukçularını, mimarlarını mühendislerini, sanatçılarını, bilim insanlarını, girişimcilerini ve liderlerini mezun etmenin sevincini yaşadık. 2023-2024 akademik yılı ön lisans ve lisans mezunlarımız, 9 Temmuz 2024 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle geleceğe uğurlandı. 4 bine ulaşan katılımcıyı bir araya getiren törenimiz, büyük sevinç ve coşkuya sahne oldu. Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşuyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Geleceğe Umutla Bakıyoruz

2023-2024 akademik yılı program birincileri ve mezunları adına konuşmayı Arapça Öğretmenliği Programımız birincisi Merve Demirhan yaptı. Demirhan, “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, bizlere sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda insan olmanın önemini de öğretti. Bu değerlerle donanmış bir şekilde geleceğe adım atarken, burada kazandığımız her anı kalbimizde taşıyacağız. Üniversitemizin bize sunduğu bu büyük ailede yer almanın gururunu her zaman hissedeceğiz. Ancak şunu biliyorum ki, burada geçirdiğimiz her an, bizim için bir başlangıç oldu ve bu başlangıçla birlikte geleceğe umutla bakıyoruz. Sizlerle paylaştığımız bu özel günde, yolumuzun kesiştiği herkesi minnetle anıyor ve en içten dileklerimle vedalaşıyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.

1590 öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşadığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek, “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi olarak, öğrencilerimizi sadece akademik bilgiyle donatmakla kalmadık. Öğrencilerimizi aynı zamanda yaşam boyu kendilerine rehberlik edecek etik değerler, insan sevgisi ve topluma hizmet bilinci ile de yetiştirmeye gayret ettik.” diye konuştu.

Bu Bir Başlangıçtır

Prof. Dr. Şimşek, yeni mezunlarımıza şöyle seslendi:

“Mezun olmak, bir bitiş değil, bir başlangıç olacaktır. Araştırmaya, sorgulamaya ve öğrenmeye devam ederek kendinizi sürekli geliştirmelisiniz, yeniliklere açık olmalısınız, her zaman daha iyisini hedeflemelisiniz. Bu yolculukta, Üniversitemizin kapıları her zaman sizlere açık olacak, bizler her zaman yanınızda olacağız. Sizlerin, aldığınız eğitimle büyük başarılara imza atacağınıza, ülkemizi ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize, ülkemizin ve dünyanın karşı karşıya olduğu zorlukları aşmaya, eşitlik ve adaleti sağlamaya katkıda bulunacağınıza inanıyorum.”

Mazlumlar Unutulmadı

Rektörümüzün dünyanın çeşitli bölgelerindeki özellikle Doğu Türkistan ve Filistin halkının yıllardır yaşadığı zulme dikkat çektiği anlar ise salonda anlamlı bir karşılık buldu. Rektörümüz Şimşek, “Bu yıl on binlerce Filistinli öğrenci mezun olamadı.  Öğrenciler, akademisyenler, binlerce insan, yaşamını yitirdi. Bugün onları da tekrar rahmetle anıyorum.  Özellikle, Filistinlilerin maruz kaldıkları bu soykırımın bir an önce sona ermesini temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Mütevelli Heyet Başkanımız Mevlüt Uysal, törende yaptığı konuşmada mezunlarımızın Üniversitemizden aldıkları eğitimle alanlarında ‘en iyisini’ yapacaklarına tüm kalbiyle inandığını ifade etti. Uysal, Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize, Üniversitemize güvenerek evlatlarını emanet eden anne ve babalara, onları yetiştiren akademik kadromuza teşekkür ederek konuşmasına başladı. Üniversiteden mezun olmanın farklı bir duygusu olduğunu dile getiren Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Bugün, yeni bir hayata başlıyorsunuz. İnanıyoruz ki; sizler sayesinde dünya, bugünkünden daha iyi olacak.  Diplomalarınız, karşılaşacağınız problemleri çözmenizde size bir anahtar olacak. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde, Üniversitemizde aldığınız eğitimi, ülkemiz adına, insanlık adına en iyileri yapmak üzere kullanacağınıza eminiz.”

Ve Kepler Havaya!

Açılış konuşmalarının ardından program birincileri sahneye davet edilerek diplomaları ve ödülleri takdim edildi, ardından tüm öğrenciler tek tek isimleri okunarak sahnede diplomalarını aldı. Mezuniyet Töreni, Haliç’in kıyısında öğrencilerimiz aileleri, sevdikleri ve mensuplarımız eşliğinde gerçekleştirilen kep atma ritüeli ile sona erdi.