Üniversitemize TÜBİTAK 3501–Kariyer Geliştirme Programı Desteği

Üniversitemizin bilimsel araştırmalara verdiği önem ve akademisyenlerimizin üstün çalışmalarıyla hazırlanan bir proje daha desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezimiz (ALUTEAM) araştırmacılarından Doç. Dr. Gökhan Özer’in yürütücülüğünü yaptığı “Hesaplamalı Malzeme Mühendisliği ile Otomotiv, Havacılık ve Savunma Sanayisi için Al-Si-Mg/Cu-M Alaşımının Geliştirilmesi, Üretimi ve Karakterizasyonu” başlıklı projenin TÜBİTAK-3501 Kariyer Geliştirme programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.  Dr. Ebubekir Koç (ALUTEAM) ve Doç. Dr. Sezgin Cengiz (Gebze Teknik Üniversitesi-Savunma Enstitüsü) araştırmacı olarak, Doç. Dr. Derya Dışpınar (FOSECO-Hollanda) ve Prof. Dr. Kerem Altuğ Güler (Yıldız Teknik Üniversitesi-Metalurji ve Malzeme Mühendisliği) danışman olarak, Yağız Akyıldız (ALPOMET-Kobi) ise hizmet sağlayıcı olarak yer aldığı bu projede, geleneksel ve ileri üretim teknolojilerinde (döküm ve eklemeli imalat vb.) sıkça kullanılan Al10SiMg/Cu alaşımlarına alternatif ve aday alaşım geliştirilmesi hedefleniyor.