TÜBİTAK'tan Bir Projemize Daha Destek

Üniversitemiz, bir başarıya daha imza attı. Mühendislik Fakültemiz Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Çiftçi’nin, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Firması TROPİCO Yazılım Ltd. Şti. ve OSTİM Teknik Üniversitesi Teknopark Firması Bome Trivitron Sanayi Dış Tic. A.Ş ile yürütmekte olduğu "Yapay Zekâ ve Büyük Veri Toplamaya Destek Olacak Şekilde pH, İletkenlik ve Nem Sensörü Yerlileştirme ve İletişim Katmanlı Kontrol Modülü" proje önerisi, TÜBİTAK'ın prestijli destek programlarından biri olan TEYDEB-1507 AR-GE Başlangıç Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Topluma Önemli Katkı
Bu proje kapsamında, topraklı ve topraksız tarım uygulamalarında kullanılmak üzere pH, iletkenlik ve nem sensörlerinden oluşan bir modül oluşturulmasının yanı sıra bu sensörlerin bağlanacağı kontrol-haberleşme kartının yerlileştirilmesi de sağlanacak. Bu modülden elde edilen verilerin; yapay zekâ ve makine öğrenmesi ile haberleşme katmanı üzerinden aktarılması ve takip edilebilir hale getirilmesi de hedefleniyor. Üniversitemizin evrensel düzeyde bilgi üretmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek, "Malumunuz olduğu üzere böylesine projeler; bilim-sanayi ve topluma katkı sağlarken aynı zamanda Üniversitemizin akademik ve sınai çerçevedeki itibarını da arttırmaktadır. Dolayısıyla bu projede yer alan hocamız Dr. Çiftçi’yi ve proje partnerlerini içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.