Gün, Filistin Günüdür!

Mazlumların yanında yer alan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri ve idari personeli; Filistin’de yaşanan zulmü, soykırımı dile getirerek İsrail’in hukuk ve insanlık dışı terörist eylemlerini bir kez daha kınadı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi olarak; İsrail'in hukuk ve insanlık dışı işgaline, cinayetlerine, Filistin Gazze ve Refah'taki soykırımına sessiz kalmıyoruz.  Öğrencilerimizin öncülüğünde akademisyenlerimiz ve idari personelimiz, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını, bugün düzenlediği destek buluşması ve basın açıklaması ile bir kez daha haykırdı.  Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, dualarla devam etti. Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde yapılan açıklamada, öğrencilerimiz, bütün dünyada Gazze ile dayanışma gösteren öğrencilere mesaj verdi. Basın açıklamasında, "İsrail'in Filistinlilere yönelik 75 yılı aşkın süredir düzenlediği insanlık dışı işgal ve katliam politikaları 7 Ekim'den bu yana daha da artmış, Filistinlilere yönelik bir soykırıma dönüşmüştür. Tüm dünyanın gözleri önünde hastaneler bombalanmakta, siviller, bebekler, çocuklar ve kadınlar acımasızca öldürülmekte ve her türlü insani yardım engellenmektedir." denildi. Öğrencilerimiz, Filistin’de yaşananlara sessiz kalmayıp dünyanın dört bir yanında protesto düzenleyen öğrenci ve akademisyenlerin gözaltına alınmasını şiddetle kınayarak "Filistin halkıyla ve Filistin halkı için sesini yükselten tüm vicdanlı insanlarla dayanışma ve birlik içerisinde olduğumuzu ilan ediyoruz." ifadelerini kullandılar.  Basın açıklamasının ardından öğrencilerimiz ve mensuplarımız, Üsküdar Yerleşkemizden başlayarak Üsküdar Meydanı’na kadar yürüdü. 

Zulme Karşı Duranları Destekliyoruz
Bölge halkının da katılımlarıyla devam eden yürüyüşte Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek, Rektör Yardımcılarımız, Dekanlarımız ve diğer akademik-idari personelimiz de yer aldı. Rektörümüz, “Öğrencilerimizin çabalarını, toplumsal duyarlılıklarını takdir ediyoruz.Tüm akademisyenlerimiz ile birlikte bu çağrıyı, bu haykırışı, dünyanın her yerindeki zulme karşı duranları ve mazlumları destekliyoruz. Başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere tüm mazlumların yanınızdayız. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve ülkemiz; tarihin her döneminde olduğu gibi zalimin karşısında, mazlumun yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir.” diye konuştu.